Nå som påskeferien er over er det på tide å dele oppskriften på verdens absolutt BESTE kake!
I allefall hvis du liker sjokolade og marsipan, uimotståelig!!
Den ble riktignok både bakt og spist i påsken. Deling på bloggen lot vente på seg pga jobb og ferietur.
Nå er vi tilbake og i rute så her kommer den :)
Sjokoladebunn
225 g margarin
2,5 dl sukker
3 3/4 dl hvetemel
3 ts bakepulver
4 ss kakao
3 egg
2,5 dl kokende vann
Bruk en form ca 30 x 40 cm, smør og dryss den med mel.
Smelt og avkjøl smøret.
Bland alt det tørre og rør inn smør, egg og kokende vann.
Hell røren i formen, stek nederst i ovnen på 175 grader i 15- 20 min.
Smelt og avkjøl smøret.
Bland alt det tørre og rør inn smør, egg og kokende vann.
Hell røren i formen, stek nederst i ovnen på 175 grader i 15- 20 min.
Pass på så den ikke steker for lenge,
den skal bare bli fast!
Avkjøl.
Mandelkrem
200 g smør
1 egg
300 g revet marsipan
(meget viktig at denne har 50% mandler )
3 dl melis
Smelt og avkjøl smøret, bland alle ingrediensene til den glatt røre som
smøres jevnt utover kaken og avkjøles
Glasur
200 g mørk sjokolade
3 ss soyaolje
Smelt i vannbad og tilsett oljen.
Bre over kaken, la det stivne før den skjæres i ruter.
Nytes!!
Gjerne med rød vin ;)
Klem frk Elton
Den så bare helt nydelig ut! Oppskrift er notert :-)
SvarSlettSå fint :)Du blir neppe skuffet :)
SlettMMmmmm, den skal jeg prøve:) Så fin blogg du har, frøken!
SvarSlettJa det må du gjøre, kan ikke tenke meg en bedre kake :)
SlettTakk for det :D
Nammm. Dette såg mer enn godt ut :) Jeg elsker både marsipan og sjokolade, så denne må testes:)
SvarSlettDet gjør jeg også :) Da må du prøve denne! Kommer garanteret til å elske den :)
SlettJeg har notert ned oppskriften :) Så den skal prøves :) Men, det er veldig dumt at du driver å deler sånne bilder og oppskrifter nå som det nærmer seg bikinisesong :P
SvarSlett