Etter å ha smakt de hos min kjære mamma for ett par år siden, har vi vært storprodusenter!
Oppskriften kan i grunn varieres alt ettersom innhold i kjøkkenskapet :)
Min lille variant er ikke mer komplisert enn at man tilsetter tørkede tranebær.
Det gir en ekstra liten piff og anbefales!
Her kommer i allefall oppskriften jeg bruker
2,5 dl havrekli
2 dl havregryn
2,5 dl sesamfrø
3 dl solsikkekjerner
2 dl linfrø 1dl kruskakli
1/2 ts salt
8 dl lunkent vann
2 dl tranebær
( du kan jo bytte ut noe eller tilsette andre frø, nøtter osv )
Alt blandes og fordeles over tre brett kledd med bakepapir, (viktig at det er 3 brett, alle stekes samtidig )
Stekes 180 grader i 10 minutt, tas ut og rutes opp slik at de enkelt kan knekkes i ruter etterpå.
Fortsett å stek til de er sprø ca 30- 40 min. Avkjøl gjerne inne i ovnen med døren på gløtt.
Spises som de er eller med pålegg :)
Ha en fortreffelig dag!
Klem Frk Elton
Du er nå så huslig du :)
SvarSlettyum yum yum, and gorgeous images!
SvarSlettmichele